Biciklijada 2022 2Dana 26. lipnja 2022. godine udruga HVIDR-a Slavonski Brod kao i svake godine organizirala je memorijalnu biciklijadu „DA SE NE ZABORAVI“ koja se vozi u spomen na poginulu djecu u Domovinskom ratu u Slavonskom Brodu. Ove godine biciklijada je još posebnija jer se vozi u sjećanje na preminulog predsjednika sportske sekcije Udruge HVIDR-a Slavonski Brod Adolfa Škrpana koji je i sam pokrenuo organizaciju te biciklijade. Na biciklijadi je sudjelovalo oko 80 biciklista. Sama organizacija biciklijade bila je izrazito teška jer je naš Adi nezamjenjiv.

Ruta vožnje bila je Slavonski Brod-Sibinj-Slavonski Brod. Sama ruta bila je prilagođena djeci, jer je biciklijada posvećena stradaloj djeci u Domovinskom ratu. U Sibinju nas je dočekao načelnik Pavić koji je održao prigodan govor te smo položili vijence i svijeće kod spomenika poginulih branitelja. Održana je kratka okrijepa i Sveta misa za preminulog Adolfa Škrpana.

Nakon Svete mise svi zajedno uputili smo se u Udrugu HVIDR-a na ručak gdje je održana podjela zahvalnica svim sudionicima biciklijade te je uručen bicikl najmlađem sudioniku (K.Č) biciklijade.

Bicikl je kupljen od strane Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, grada Slavonski Brod i donatora Udruge HVIDR-a Slavonski Brod. (ACB AGRO-CENTAR BLAŽEVAC d.o.o., AUTO STOP, TT GRADNJA SLAVONSKI BROD, RESTORAN JELEN, MIKI PRIJEVOZ I USLUGE...)

Biciklijada 2022 1

Biciklijada 2022 3

Biciklijada 2022 4

Biciklijada 2022 2

Povratak na naslovnicu