Hrvatski branitelji Slavonskog Broda posjetili Trilj i Sinj

branitelji sinjtriljU okviru obilježavanja Dana grada Trilja i blagdana sv. Mihovila 29. rujna 2017. članovi UDRUGE HVIDR-a SLAVONSKI BROD I ZU HVIDR-a BPŽ posjetili su grad Trilj i cetinski kraj. Tom prigodom 30. rujna posjetili su i Sinj gdje su kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu položili vijenac i zapalili svijeće, nakon čega su u pratnji svojih domaćina posjetili Spomen sobu poginulih branitelja i Muzej Sinjske alke.

Udruga HVIDR-e Brodsko-posavske županije na čelu sa Štefanom Paunom i predsjedništvom Udruge HVIDR-e Slavonski Brod na čelu samnom (Mato Pudić ), istaknuli smo kako je ovo pravi način povezivanja dva hrvatska kraja, koja su dala nemjerljiv doprinos i žrtvu u stvaranju Hrvatske. Ovo je prvi put da prestavnici županijske HVIDR-e posijećuju cetinsku krajinu dok smo mi iz gradske Udruge HVIDR-a Slavonski Brod drugu godinu za redom gosti Trilja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Ovim putem se zahvaljujem našim prijateljima, gospodinu Zvonimiru Šipiću i ostalima na prijemu. Nadam se da ćemo i dalje surađivati kao branitelji Slavonije i Dalmacije ne samo kao učesnici Domovinskoga rata nego i kao kreatori i pokretači suradnje između grada Slavonskoga Broda i cetinskog kraja na gospodarskom i turističkom planu.

Nakon posjeta Sinju uputili smo se u Tijaricu položiti cvijeće i zapaliti svijeće na spomen obilježje poginulim braniteljima Tijarice. Na samom polaganju cvijeća što nam je bila čast bio je i sin našeg suborca Dinka Sučića , pripadnika 1. GB TIGROVI po kojem je i park dobio ime.

Poslijepodne u triljskoj dvorani odigrali smo humanitarnu utakmicu s MNK TRILJ u 16:00 sati. Utakmicu smo odigrali u čast i sijećanja na poginulu djecu Domovinskog rata našega grada Slavonskog Broda. Svima je poznato kako je u Domovinskom ratu u našem gradu smrtno stradalo 28 djece, a samo u jednom danu, 03.05.1992, godine poginulo sedmero. Za našu ekipu Udruge HVIDR-a SLAVONSKI BROD igrala su dijeca naših branitelja i članova naše udruge, koja su u većini u MUP i HV ili studiraju. To je zajedničko sjećanje nas i domaćina Triljana na svu djecu poginulu u Domovinskom ratu. Posjetu se trebao pridružiti i gradonačelnik našeg grada dr. Mirko Duspara ali zbog već unaprijed ugovorenih obveza nije uspio.

branitelji sinjtrilj

22007659

22089048

22048036

22050128

22089083

22154484

Brojač posjeta

Nacionalna zaklada

Please publish modules in offcanvas position.