Branitelji s juga Hrvatske posjetili Slavonski Brod

branitelj s juga 01Po povratku iz Vukovara gdje su u petak i subotu, sudjelovali u programima komemoracije žrtvi Vukovara, u Slavonski Brod navratile su i dvije skupine hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata i članova njihovih obitelji iz najjužnijih hrvatskih županija.

Pun autobus članova Udruge veterana IV. gardijske brigade podružnica Dubrovačko-neretvanske županije posjetila je prijatelje iz III. gardijske brigade s kojima je suradnja i prijateljstvo započela još u akciji Maslenica 1993. godine. Goste je dočekao predsjednik HVIDRE Slavonski Brod, ujedno i o. d. predsjednika ogranka 3. gardijske brigade Mato Pudić te predsjednik zajednice udruga HVIDRA Brodsko-posavske županije Štefan Paun. Tijekom dana u Slavonski Brod navratili su veterani, bivši pripadnici 3. bojne IV. gardijske brigade iz Imotskoga.

Nakon druženja u Domu HVIDR-e na Plavom polju, skupina iz Dubrovačko-neretvanske županije, uz pratnju turističkog vodiča i domaćina, posjetila je najatraktivnije turističke točke u gradu (Tvrđavu i Muzej tambure te Galeriju Ružić, Franjevački samostan) a, kao i skupina Imoćana, ovi uz pratnju njihovih prijatelja, veterana različitih slavonsko-brodskih ratnih postrojbi, odali su počast poginuloj djeci kod spomenika poginuloj djeci Hrvatske u Domovinskom ratu i poginuloj djeci Slavonskoga Broda kao i poginulim Brođanima, hrvatskim braniteljima, gdje im pridružio i umirovljeni general Mladen Kruljac.

Brojač posjeta

Nacionalna zaklada

Please publish modules in offcanvas position.