23. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata

IMG 0129U dvorani Gradskog sportskog centra Makarska 13. listopada 2017. održano je otvorenje već tradicionalno 23. svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata, koje je okupilo više od 1100 članova HVIDR-e iz svih dvadeset hrvatskih županija, grada Zagreba i Herceg Bosne.

Ovogodišnji SŠNIDOR održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, u čije ime su na svečanosti sportaše pozdravili osobni izaslanici – posebni savjetnik za branitelje u Predsjedničkom uredu Ante Duer, odnosno državni tajnik ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Vukić.

Supokrovitelji su župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, koji je goste iz čitave Hrvatske pozdravio i u ime predsjednika hrvatskog sabora Gorana Jandrokovića, te gradonačelnik Makarske Jure Brkan.

Pored domaćina predsjednika HVIDR-e RH, saborskog zastupnika i predsjednika saborskog odbora veterana Josipa Đakića na svečanosti otvorenja još su govorili i izaslanik ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića, posebni savjetnik Ante Vučić i izaslanik ministra obrane RH Damira Krstičevića, državni tajnik ministarstva obrane Tomislav Ivić.

Svečanosti otvaranja uz brojne goste nazočio je i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić. Sudionike SŠNIDOR-a blagoslovio je župnik župe Sv. Marka evanđeliste mons. Pavao Banić, dok je u zabavnom programu nastupila makarska pjevačica Zorica Andrijašević Donna.

Hrvatski invalidi Domovinskog rata nadmetali se u deset sportskih disciplina i to u 28 kategorija na sportskim terenima u Makarskoj, Trilju, Solinu i Baškom Polju. A na samom otvaranju održana je i prva disciplina – utrka u invalidskim kolicima u kojoj je kao i prethodnih godina slavio Ivica Vujica(HVIDR-a grada Zagreba), ispred Mirka Maleša(HVIDR-a HVO Herceg Bosna) i Alberta Jurkovića(Varaždinska županija), dok je predstavnik ZU HVIDR-a BPŽ osvojio korektno mijesto.

IMG 0128

IMG 0129

IMG 0130

IMG 0133

Nacionalna zaklada

Please publish modules in offcanvas position.